sluit

Peter von Kant

Film

De dramafilm Peter von Kant, een vrije bewerking van een jaren-zeventigklassieker van Fassbinder volgt François Ozon (Frantz) een narcistische regisseur die hopeloos verliefd is op een jonge acteur.

Dankzij de grote actrice Sidonie ontmoet hij Amir, een aantrekkelijke jongeman uit een bescheiden milieu, waar hij op slag verliefd op wordt. Hij biedt hem aan zijn flat te delen en hem te helpen de filmindustrie in te komen. Maar als Amir internationaal is doorgebroken, is hij al snel met de noorderzon vertrokken en is het de hoogste tijd voor Peter om zijn eigen demonen onder ogen te komen.

Vijftig jaar na de première van zowel het toneelstuk als de film Die Bitteren Tranen der Petra Von Kant, waarvoor Fassbinder zijn ongelukkige liefdesaffaire met één van zijn favoriete acteurs als inspiratiebron nam, komt Ozon met zijn eigen interpretatie van dit kamerspel. Ozon brengt het verhaal terug naar de oorsprong door het geslacht en het beroep van het hoofdpersonage te veranderen. Modeontwerpster Petra wordt filmregisseur Peter. Een hommage aan het werk en leven van Fassbinder, voor wie Ozon een grote fascinatie heeft.

  • Waarschuwt voor de destructieve invloed van grote emoties
    Trouw
  • Een prachtige verkenning van onmogelijke liefde en verlangens
    Filmtotaal
  • Minder kunstmatig dan Fassbinders orginele melodrama
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?