sluit

Petit Paysan

Film

De 30 jaar oude Pierre is kort geleden afgestudeerd aan de landbouwschool. Hij heeft een eigen melkveebedrijf dat hij van zijn ouders geërfd heeft. Hij geniet een gelukkig bestaan.

Maar plotseling duikt in Frankrijk de gekke koeienziekte op. Zodra ook een van Pierre zijn koeien besmet blijkt te zijn, zet hij alles op alles om zijn koeien te redden. Zijn gedrevenheid en wilskracht zonderen hem langzaam af van de buitenwereld.
Regisseur Hubert Charuel is zelf geboren in een gezin van melkveehouders. Hij gebruikte zijn eigen ervaringen voor het maken van deze film. Petit Paysan kon in thuisland Frankrijk al op lovende kritieken rekenen. Met rollen voor Swann Arlaud (Les émotifs anonymes), Sara Giraudeau (Les bêtises) en Boulli Lanners (De rouille et d’os).

LUXdocs – Het Mysterie van de Melkrobots en LUXdocs – Boer Peer
Op woensdag 13 december vertonen we de documentaire Het Mysterie van de Melkrobots, een film over een Nederlandse melkveehouder die de strijd aanbindt met de multinational die hem melkrobots geleverd hebben. Op zondagmiddag 17 december vertonen we een documentaire over Boer Peer. Een intiem portret van een boer die het ouderwetse boerenleven leefde in Maliskamp.

  • Petit paysan is een intrigerend plattelandsdrama
    de Volkskrant
  • In zijn regiedebuut verwerkt Hubert Chaurel zijn niet-gekozen levenspad als boer.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden