sluit

Piccolo Corpo

Film

In de Italiaanse dramafilm Piccolo Corpo besluit Agata in 1900 in haar eentje een reis te maken. Ze reist door het ruige Italië op zoek naar verlossing voor haar dochter.

Een missie niet geheel zonder gevaren als jonge vrouw in die tijd. Onderweg vindt ze hulp van de rondtrekkende Lynx en samen trotseren ze de elementen, vooroordelen en het betoverende maar intimiderende Italiaanse landschap op zoek naar een wonder voor haar kindje. De cinematografie en het idyllische landschap zijn toneel voor dit mythische sprookje over moederschap, onverwachte vriendschap en de kracht van een vrouw.

Italiaanse Oscar

Piccolo corpo is de eerste lange speelfilm van Laura Samani, die eerder een aantal korte films maakte. Ze studeerde filosofie en literatuur en volgde de regieopleiding aan het befaamde Centro Sperimentale di Cinematografia in Rome.
Semani’s speelfilmdebuut ging in wereldpremière in Cannes (Sémaine de la Critique 2021), trok langs de internationale festivals en werd geprezen om de intense acteerprestaties en het (handheld) camerawerk dat de hoofdpersoon volgt op haar weg door de bergen. Winnaar van ‘de Italiaanse Oscar’, de Premi David di Donatello, voor beste debuterende regisseur.
  • Beeldschoon
    Trouw
  • Ijzersterkte beeldtaal, vol alledaagse mirakels
    NRC
  • Fascinerend
    Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?