sluit

Pinocchio (OV)

Film

Regisseur Matteo Garrone heeft het wereldberoemde verhaal van houtsnijder Gepetto en zijn poppenzoon Pinocchio in een nieuw, modern jasje gegoten: geen vrolijk sprookje, maar een spannend avontuur vol met nachtmerrie-beelden.

Wanneer Houtsnijder Gepetto een pop uit een blok hout snijdt, voelt hij dat hij iets bijzonders gemaakt heeft. De pop begint te lopen en praten en gedraagt zich als een kleine jongen. Gepetto is overdonderd door deze magische jongen, maar besluit hem op te voeden als zijn eigen zoon. Hij noemt de jongenspop Pinocchio. Pinocchio wil niets liever dan een echte jongen zijn, maar hiervoor moet hij zich gedragen als een goede jongen. Pas dan zal de goede fee hem belonen. Pinocchio rolt van het ene huiveringwekkende ongeluk in het andere, wat het moeilijk maakt zijn kwajongens gedrag te veranderen en zijn droom uit te laten komen.

BAFTA genomineerde regisseur Matteo Garrone is door zijn lange carrière niet meer weg te denken uit de Italiaanse filmwereld. Voor de verfilming van Pinocchio wist hij Oscarwinnende acteur Roberto Benigi te casten in de rol van Gepetto. De film werd dit jaar tijdens de David di Donatello Award beloond met prijzen voor onder andere Beste Kostuumdesign, Beste Make-up, Beste Visuele Effecten en Beste Haar Styling.

  • Ielapi is fantastisch als het houten jochie
    VPRO Cinema
  • Zal volwassenen misschien beter bevallen dan sommige kinderen
    NRC
  • Keert terug naar het zoetzure origineel
    The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden