sluit

Piranhas

Film

Piranhas is gebaseerd op het spannende boek van Roberto Saviano, ‘La paranza dei bamibini’ (‘De kinderen in de sleepnetten’), over een bende jongeren in het woeste, treurende hart van Napels. Te zien vanaf donderdag 26 september.

Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Onverschrokken waaghalzen zijn het, die snel geld willen verdienen en indruk willen maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra. De 15-jarigen dragen merkkleding en de nieuwste sneakers, en gebruiken de daken van de stad om hun wapens te testen. Ze handelen in drugs en deinzen er niet voor terug om een schot te lossen. Leider van de groep, Nicola, is vastberaden om de regie van de stad over te nemen. Maar wie vandaag de leiding heeft, kan morgen net zo makkelijk dood zijn. De liefde voor zijn vriendinnetje doet hem tussen twee vuren belanden en hij wordt gedwongen een beslissing te nemen.

De film Piranhas is gebaseerd op de roman ‘La paranza dei bamibini’ (‘De kinderen in de sleepnetten’) van de succesvolle Napolitaanse schrijver Roberto Saviano, die ook het scenario voor de film schreef. ‘La paranza dei bambini’ verwijst naar de naam van een juridisch onderzoek naar een groep kinderen die door de Camorra als pionnen worden gebruikt, vanwege hun onschuld en onzichtbaarheid. Deze schokkende film ging in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn en won daar de Zilveren Beer voor Beste Scenario. De Italiaanse Claudio Giovannesi zet met Piranhas zijn twaalfde film als regisseur neer.

  • Coming-of-age op zijn Napolitaans.
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden