sluit

Pop Aye

Film
Picl

Thana’s leven bevindt zich op een dieptepunt. Zijn carrière loopt niet lekker en zijn huwelijk is niet meer wat het was. Maar alles verandert als Thana op een willekeurige dag na zijn werk naar huis loopt en hem iets bijzonders overkomt.

Thana herkent in een olifant op straat het geliefde dier waarmee hij opgroeide: Pop Aye. Overweldigd door dit moment besluit hij Pop Aye te kopen van de huidige eigenaar. Thana’s vrouw is niet gecharmeerd van zijn impulsieve actie en geeft aan niet voor het dier te kunnen zorgen. Hij besluit samen met Pop Aye te vertrekken uit Bangkok en terug te gaan naar hun geboortedorp. Onderweg komen ze veel bijzondere mensen tegen en langzaam maar zeker vindt Thana zichzelf terug.

Pop Aye is het speelfilmdebuut van de in Singapore geboren regisseuse Kirsten Tan. De hartverwarmende roadmovie bevat innemende beelden van het prachtige Thaise landschap. Op het IFFR 2017 won Pop Aye de Big Screen Award. Ook op het Sundance Film Festival van 2017 sleepte de film een grote prijs in de wacht, namelijk de Screenwriting Award. Thana wordt gespeeld door de Thaise Thaneth Warakulnukroh, en de rol van Pop Aye zelf wordt vertolkt door niemand minder dan de olifant Bong.

 • Warme roadmovie vol lichtabsurdistische personages.
  Het Parool
 • Aangenaam verfrissend.
  AD
 • Zelfverzekerd speelfilmdebuut is emotioneel, maar nooit sentimenteel.
  VPRO
 • Ideale zomeravondcinema.
  De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden