sluit

Previously Unreleased – Evolution

Film
Filmspecials
Language No Problem
Previously Unreleased

Een intense, gestileerde verfilming van een toneelstuk over de manier waarop de Holocaust van generatie op generatie doorwerkt. Het bitter ironische drieluik begint als een surrealistische herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en eindigt in het moderne Berlijn, waar de oude wonden nog lang niet geheeld zijn.

In het eerste deel van dit drieluik weet een baby op wonderbaarlijke wijze Auschwitz te overleven. Deze Eva is in het volgende deel de moeder van Léna, die zich verzet tegen de Joodse overlevingsmentaliteit. Het drama eindigt met het liefdesverhaal van Jonas, de tienerkleinzoon die in het huidige Berlijn verliefd is op Yasmin. De pijn en de stigma’s worden van generatie op generatie doorgegeven, van Eva naar Léna naar Jonas. Het persoonlijke toneelstuk van Kata Wéber is door Kornél Mundruczó in krachtige, gedurfde beelden omgezet, met een verbluffende mise-en-scène. Herinnering en identiteit blijken net zo fluïde als het water dat de drie delen verbindt.

Episodes trace three generations of a family, from a surreal memory of World War II to modern day Berlin, unable to process their past in a society still coping with the wounds of its history.

Previously Unreleased

Vanaf donderdag 30 juni verschijnt er negen weken lang elke week een film onder de noemer ‘Previously Unreleased’: deze films haalden wel de selecties van internationale festivals en wonnen prijzen, maar bereikten nooit de Nederlandse filmzalen.
  • Intens, sterk drama over de langetermijneffecten van de Holocaust op drie generaties van een Joodse familie.
    Fimltotaal
  • Ambitieus drama over oorlogstrauma
    De Volkskrant
  • Een verbluffende film
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?