sluit

Previously Unreleased – Heimat ist ein Raum aus Zeit

Film
Previously Unreleased
Specials

Meester-documentairemaker Thomas Heise’s (Vaterland) nieuwste film is een monumentaal werk over de 20e eeuw tot nu – intieme verhalen van Heise’s familie onthullen de grotere culturele en politieke gebeurtenissen die Duitsland de afgelopen honderd jaar hebben gevormd.

Heise duikt in zijn familiearchieven die vier generatie omspannen. Deze weerspiegelen de diepgaande culturele en politieke omwentelingen in het Duitsland van de vorige eeuw, die op even subtiele als indrukwekkende wijze worden weergegeven. Heise’s briljante essayfilm bevat brieven en dagboeken die hij in voice-over voorleest, aangevuld met zwart-witbeelden van Duitse landschappen, alledaagse plekken en beladen locaties.

Deze aangrijpende documentaire is niet onopgemerkt gebleven en ontving veel internationale lof. Zo mocht regisseur Thomas Heise de Chantel Akerman Award in ontvangst nemen tijdens het Jerusalem Film Festival van 2019. In zijn vaderland werd de film in 2020 beloond met de German Film Critics Award in de categorie Beste Documentaire.

PREVIOUSLY UNRELEASED
Vanaf donderdag 25 juni verschijnt er negen weken lang elke week een film onder de noemer ‘Previously Unreleased’: ze haalden wel de selecties van internationale festivals en wonnen prijzen, maar bereikten nooit de Nederlandse filmzalen. Ten onrechte meent Eye Filmmuseum, dat de films alsnog voor het Nederlandse publiek toegankelijk maakt.

 

  • Uniek, compromisloos werk.
    De Volkskrant
  • Tragische familiegeschiedenis.
    NRC
  • Meermaals bekroonde familiekroniek.
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden