sluit

Previously Unreleased – One Day

Film
Previously Unreleased
Specials

One Day is het speelfilmdebuut van de Hongaarse documentairemaker Zsófia Szilágyi. De dramafilm is een portret van een kapseizend huwelijk vanuit het oogpunt van een overspannen huisvrouw.

Anna (Zsófia Szamosi) heeft drie veeleisende kinderen en staat onder financiële druk. Ze is voortdurend bezig met het oplossen van de kleinste problemen voor iedereen en heeft daardoor nauwelijks tijd voor zichzelf. Door de hectische tijden spreekt ze haar man Szabolcs (Leo Furedi) weinig. Ze voelt hem steeds verder weg drijven. Kan ze dit allemaal volhouden?

Zsófia Szilágyi heeft met haar speelfilmdebuut haar stempel op de filmindustrie gezet. Met haar film One Day werd ze op verschillende grote filmfestivals voor haar werk beloond met mooie nominaties en awards. Tijdens het Cairo Filmfestival won ze de prijs voor Beste Actrice en op het Cannes Film Festival mocht ze de Fipresci-prijs van de internationale filmkritiek in ontvangst nemen.

PREVIOUSLY UNRELEASED
Vanaf donderdag 25 juni verschijnt er negen weken lang elke week een film onder de noemer ‘Previously Unreleased’: ze haalden wel de selecties van internationale festivals en wonnen prijzen, maar bereikten nooit de Nederlandse filmzalen. Ten onrechte meent Eye Filmmuseum, dat de films alsnog voor het Nederlandse publiek toegankelijk maakt.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden