sluit

Previously Unreleased – The Last Black Man in San Francisco

Film
Previously Unreleased
Specials

Jimmie Fails (gespeeld door zichzelf) heeft één droom in het leven: het majestueuze huis dat gebouwd is door zijn grootvader, weer in bezit te krijgen.

Elke week maken Jimmie en zijn enige vriend, Montgomery, een pelgrimstocht door San Francisco naar Jimmies droomhuis en stellen ze zich voor hoe het leven zou zijn als deze buurt nooit was veranderd. Wanneer de huidige bewoners vertrekken, proberen Jimmie en Montgomery het huis terug te krijgen, ondanks het onbetaalbare prijskaartje en de gegentrificeerde, snel veranderende buurt.

The Last Black Man in San Francisco is het regiedebuut van Amerikaanse filmmaker Joe Talbot. Eerder werkte hij als scenarioschrijver aan American Paradise (2017). Buiten de regie hield Talbot zich tijdens zijn nieuwste project bezig met de productie, de soundtrack en het scenario. Al dit harde werk werd beloond met ruim zestig nominaties, waarvan hij veertien prijzen in ontvangst mocht nemen.

PREVIOUSLY UNRELEASED
Vanaf donderdag 25 juni verschijnt er negen weken lang elke week een film onder de noemer ‘Previously Unreleased’: ze haalden wel de selecties van internationale festivals en wonnen prijzen, maar bereikten nooit de Nederlandse filmzalen. Ten onrechte meent Eye Filmmuseum, dat de films alsnog voor het Nederlandse publiek toegankelijk maakt.

  • Bruist van de originele ideeën
    VPRO Cinema
  • Een poëtisch droomdebuut
    de Volkskrant
  • Ontroerend verhaal over raciale gentrificatie
    The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden