sluit

Previously Unreleased – Three Summers

Film
Previously Unreleased
Specials

Three Summers is een komedie over een van de grootste corruptieschandalen van Brazilië, gezien door de ogen van de huishouding van de rijke Braziliaanse familie van Edgar en Marta.

Elk jaar in december organiseren Edgar en Marta een uitbundig familiefeest in hun luxe zomerhuis aan het strand. In 2015 lijkt alles tiptop in orde, ondanks enkele gespannen telefoontjes en een gast met een enkelband. In 2016 wordt het jaarlijkse feest abrupt afgelast. Het schandaal dat volgt is gebaseerd op het echte criminele onderzoek Operatie Carwash, maar deze keer door de ogen van omstanders.

Actrice Regina Casé (The Second MotherMe You Them) schittert in haar rol als huishoudster en tevens getuige van dit schandaal. Voor deze rol ontving de Braziliaanse ster veel lof in de filmwereld. Het was dan ook niet onverwacht dat ze zowel op het Antalanya Golden Orange Film Festival als tijdens het Rio de Janeiro International Film Festival de prijs voor Beste Actrice in ontvangst mocht nemen.

PREVIOUSLY UNRELEASED
Vanaf donderdag 25 juni verschijnt er negen weken lang elke week een film onder de noemer ‘Previously Unreleased’: ze haalden wel de selecties van internationale festivals en wonnen prijzen, maar bereikten nooit de Nederlandse filmzalen. Ten onrechte meent Eye Filmmuseum, dat de films alsnog voor het Nederlandse publiek toegankelijk maakt.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden