sluit

Previously Unreleased – To the Moon

Film
Specials

Volle maan, halvemaan, wassende maan. In al haar gestalten boeit het koude hemellichaam de mens en To the Moon legt die fascinatie vast.

Een filmische ode aan de maan, van de pionierstijd tot nu, in tien hoofdstukken over liefde, gekte, verlangen, verlies en onschuld. Er is misschien niets universeler dan naar de maan kijken. Zolang mensen op aarde rondlopen, heeft onze naaste metgezel de nachtelijke verbeelding gevoed. De maan is voorgesteld als de bron van liefde, dood, dromen en geboorte. Ze is een utopie geweest voor onze dystopische planeet: ze is verantwoordelijk gehouden voor van alles, terecht of onterecht, van waanzin tot vruchtbaarheid, van de getijden tot de mysterieuze reis van paling over de oceanen.

To the Moon volgt de cyclus van één volledige maanfase. Het resultaat is een collage van liefdesverhalen, liederen van verlangen, mythen, dromen en nachtmerries. De film is samengesteld uit found-footagebeelden in filmarchieven, maanopnamen in films van bekende makers en bij maanlicht gemaakte filmopnamen van over de vijf continenten.

PREVIOUSLY UNRELEASED
De films uit de specialreeks ‘Previously Unreleased’ waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent filminstituut Eye, dat ook dit jaar vanaf maandag 21 juni een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar de Nederlandse filmtheaterschermen haalt. De filmtitels uit deze prachtige reeks zie je bij ons op de volgende data:

First Cow – vertoningen van donderdag 17 t/m dinsdag 22 juni, wisselende tijdstippen
Flowers of Shanghai – maandag 28 juni, 19.00 uur
Sin Señas Particulares – maandag 5 juli, 19.00 uur
Once In Trubchevsk – maandag 12 juli, 19.00 uur
Give Me Liberty – maandag 19 juli, 19.00 uur
To The Moon – maandag 26 juli , 19.00 uur en woensdag 28 juli 20:50
Cowboys – maandag 2 augustus, 19.00 uur
La Virgen de Agosto – maandag 9 augustus, 19.00 uur
I Never Cry – maandag 16 augustus, 19.00 uur
Rizi – maandag 23 augustus, 19.00 uur

  • Wonderschone ode aan de maan
    NRC Handelsblad
  • Een angstaanjagend mooi project dat de hypnotiserende ervaring van het staren naar de maan weerspiegelt
    Het Parool
  • Een ervaring om je in onder te dompelen, bij uitstek in het donker van een bioscoopzaal
    De Filmkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?