sluit

Princess

Film

Princess is een authentieke en innemende film over het leven van een jonge tippelaarster in de bossen van Rome. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. “Een gedenkwaardige film van een overrompelende authenticiteit!” ★★★★ – De Volkskrant

Princess (Glory Kevin) is een negentienjarige zelfverzekerde immigrante die illegaal in Italië verblijft. Ze woont samen met een aantal lotgenoten in een buitenwijk van Rome. Als een familie maken ze grappen, knuffelen en maken ruzie, maar eenmaal aan het werk in de bossen is het ieder voor zich. Dagelijks struint ze daar rond op zoek naar gewillige voetgangers of automobilisten die haar betalen voor seks. Ze kent het bos op haar duimpje en dealt iedere dag met de geur van geld, gevaar en gevoelens. Dan ontmoet ze een man die paddenstoelen plukt. Ze biedt haar diensten aan maar daar wil de goedhartige Corrado (Lino Musella) niets van weten. Weken later, als ze elkaar weer tegenkomen, zoeken ze, nieuwsgierig naar elkaar, toenadering. Het is het begin van een romantische relatie, maar Corrado’s drang om Princess te redden, staat in de weg.

Artikel Filmkrant Princess

De Filmkrant schreef een uitgebreid artikel over de film. “Dat Princess ondanks een aantal ongeloofwaardige situaties en plotwendingen toch volledig authentiek voelt, heeft alles te maken met het spel van debutant Glory Kevin. Kevin is zelf ooit als sekswerker geronseld en kent de wereld daardoor van binnenuit. Ze maakt van Princess een overtuigend en volstrekt menselijk personage.” Benieuwd naar het volledige artikel? Lees hier meer.

 • Vakkundig verteld verhaal!
  Cinemagazine
 • Een gedenkwaardige film van een overrompelende authenticiteit!
  de Volkskrant
 • Innemend anti-sprookje
  Filmtotaal
 • Kevin speelt haar rol volstrekt geloofwaardig en gelukkig ook met heel veel humor!
  Saar Magazine
 • Glory Kevin speelt met zwier in dit tippeldrama vol ongebreidelde levenslust
  De Telegraaf

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?