sluit

Psychoanalyse & Film – Hable Con Ella

Film
Filmspecials
Psychoanalyse & Film

Hable con ella van Pedro Almodóvar is een ingetogen en tragikomisch portret, over de parallelle verhalen van twee mannen en hun liefde voor twee comateuze vrouwen.

Hable con ella van Pedro Almodóvar is een ingetogen en tragikomisch portret, over de parallelle verhalen van twee mannen en hun liefde voor twee comateuze vrouwen. De macho reisboekenschrijver Marco (Grandinetti) werd hopeloos verliefd op stierenvechtster Lydia (Rosario Flores), die sinds een rampzalig verlopen stierengevecht vecht voor haar leven. De verpleger Benigno (Javier Cámara) wijdt zijn leven aan balletstudente Alicia (Watling), die jaren geleden door een verkeersongeluk in coma raakte. Marco is in een nachtmerrie belandt, maar voor Benigno is er een droom uitgekomen. Waar hij Alicia eerder als stalker alleen op afstand bewonderde, kan hij nu ‘met’ haar praten. Hij adviseert dan ook aan zijn lotgenoot Marco: ‘Hable con ella’ (‘praat met haar’).

INLEIDING EN NAGESPREK
Psychoanalyse & Film is een jaarlijks terugkerende reeks van zes bijzondere filmvertoningen. Elke filmvertoning bevat een inleiding door een deskundige op het gebied van de psychoanalyse en na afloop de mogelijkheid tot discussie.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?