sluit

Psychoanalyse & Film – Happy-Go-Lucky

Film
Specials

Happy-Go-Lucky is een Britse komedie uit 2008 over een vrolijke docente. De film schetst een beeld hoe je altijd positief in het leven kan staan.

Happy-Go-Lucky gaat over over de 30-jarige vrolijke flapuit Polly Cross, een vrijgezelle lerares van een basisschool in Londen. Welk effect heeft haar ontwapenende gedrag op een agressieve leerling, een kinderpsychiater, een verwarde zwerver en vooral haar norse rijschoolinstructeur die haar ‘enraha’ probeert bij te brengen?

Regisseur Mike Leigh is vooral bekend van Britse working-class drama’s, maar koos voor een andere richting met deze film. Actrice Sally Hawkins won een Zilveren Beer op de Berlinale voor haar acteerprestaties.

INLEIDING EN NAGESPREK
Het thema dat dit jaar centraal staat in de reeks van Psychoanalyse & Film is ‘Goedheid’. Bij iedere film is er een inleiding en nagesprek waar je de mogelijkheid hebt vragen te stellen aan een deskundige. Voor dit programma zullen we in gesprek gaan met psycholoog Klinische psychologie en psychotherapie Thom van Lierop.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?