sluit

Psychoanalyse & Film – Lazzaro Felice

Film
Specials

De veelbekroonde Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher creëert een wonderbaarlijke vertelling waarin een magisch sprookje en sociaalrealisme worden verenigd.

Lazzaro Felice volgt de plattelandsjongen Lazzaro, die in een kleine gemeenschap van deelpachtboeren leeft in een uitgestorven dorpje in Italië. De dorpelingen worden uitgebuit en werken hard, klagen veel, maar hebben het ook goed samen. Vooral Lazzaro is oprecht gelukkig met zijn simpele, maar harde leven. Een magische samenkomst van omstandigheden zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing van tijd en ruimte, wat Lazzaro in een bijzonder modern sprookje doet belanden.

Rohrwacher gooide eerder al hoge ogen met haar film Le meraviglie (The Wonders), waarmee ze in Cannes de Grand Prix binnensleepte. Ook haar nieuwste film wordt goed ontvangen; de film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en werd door The New York Times direct tot klassieker benoemd.

INLEIDING EN NAGESPREK
Het thema dat dit jaar centraal staat in de reeks van Psychoanalyse & Film is ‘Goedheid’. Bij iedere film is er een inleiding en nagesprek waar je de mogelijkheid hebt vragen te stellen aan een deskundige. Voor dit programma zullen we in gesprek gaan met psychiater, relatietherapeut en psycho-analytisch psychotherapeut Guido Wetzer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden