sluit

Queen of Hearts

Film

De Deense dramafilm Queen of Hearts vertelt een opmerkelijk liefdesverhaal over de succesvolle Anne (Trine Dyrholm) en haar stiefzoon (Gustav Lindh). De nieuwste speelfilm van May el-Toukhy is vanaf donderdag 20 juni te zien.

Anne lijkt haar leven goed op orde te hebben. Ze heeft een man die van haar houdt, twee gezonde dochters, een baan waar ze voldoening uit haalt en een prachtig huis omringd door natuur. Toch heeft ze het gevoel alsof er iets ontbreekt. Deze innerlijke onrust groeit wanneer de roekeloze tiener Gustav, een zoon uit het eerdere huwelijk van haar man, onverwachts bij hen intrekt. Haar man Peter heeft moeite met de komst van zijn zoon, maar Anne voelt meteen een connectie met de jongen en bouwt een unieke band met hem op. Hun relatie verandert wanneer ze alles op het spel zet door de jongen te verleiden en ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen komt te staan.

May el-Toukhy heeft voor Queen of Hearts bewust gekozen om de Deense steractrice Trine Dyrholm de centrale rol te geven. Dyrholm speelde in 2015 in Long Story Short, het speelfilmdebuut van El-Toukhy. In haar tweede speelfilm schittert de Deense actrice in de rol van Anne, een complexe vrouw die gestuurd wordt door af en toe onbegrijpelijke redenen. Queen of Hearts werd beloond met maar liefst vijf prijzen, waaronder twee Dragon awards op het Göteborg Film Festival voor Best Performance (Trine Dyrholm) en Best Nordic Film.

  • Een aangrijpend verhaal van een vrouw die zich in haar eigen spinnenweb vastdraait
    NRC
  • Trine Dyrholm laat zien dat ze een van Europa’s fascinerendste actrices is
    de Volkskrant
  • IJzersterke rol van Dyrholm
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?