sluit

Queen & Slim

Film

Queen & Slim van Melina Matsoukas is een verhaal over twee jongeren die worden aangehouden na hun eerste afspraakje samen. Wat een simpele aanhouding had moeten worden, loopt verschrikkelijk uit de hand.

Wanneer Slim (Daniel Kaluuya) zijn date Queen (Jodie Turner-Smith) na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een witte politieagent. Deze aanhouding die netjes had kunnen afgehandeld worden, loopt uit tot een bloederig incident als Slim uit zelfverdediging de agent doodschiet. Op dat moment hebben Queen & Slim geen andere keuze dan te vluchten. De video van het incident gaat viral en de twee worden een symbool van verdriet, pijn en diepgeworteld trauma voor de zwarte gemeenschap door het hele land. Wat volgt is een klopjacht dwars door Amerika waarbij Queen & Slim als een moderne Bonnie & Clyde de liefde voor elkaar ontdekken.

Melina Matsoukas begon haar carrière met het maken van muziekvideo’s voor artiesten als Beyonce, Lady Gaga en Jennifer Lopez. Matsoukas wisselt graag zeer kleurrijke beelden af met zwart wit beeldmateriaal. Queen & Slim is haar lange film debuut.

  • Opvallend zelfverzekerd en stijlvol debuut.
    de Volkskrant
  • Een urgente film waarover lang kan worden nagepraat.
    Het Parool
  • Slimme obstakelrace vertelt politiek verhaal.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden