sluit

Qui m’aime me suive!

Film

De Franse komische speelfilm Qui m’aime me suive! vertelt een verhaal over liefde, ergernissen en spijt, met o.a. Daniel Auteuil, Catherine Frot en Bernard Le Coq. De nieuwste speelfilm van José Alcala is vanaf donderdag 11 juli te zien.

Gilbert en Simone hebben een heerlijk leven in het zuiden van Frankrijk. Ze zijn beide gepensioneerd en delen vele mooie herinneringen. Wat Gilbert echter niet weet, is dat Simone zich mateloos ergert aan zijn constante cynisme en onverwachte uitbarstingen. Dat, opgeteld bij hun geldzorgen en het vertrek van haar geheime minnaar en buurman Etienne, doet Simone besluiten haar man na 35 jaar huwelijk te verlaten. Gilbert weet niet wat hij met zichzelf aan moet en besluit achter haar aan te reizen. In zijn achtervolgingen ontdekt hij het overspel van zijn vrouw en beseft hij dat hij alles op alles zal moeten zetten om haar terug te winnen. Maar nu Simone geproefd heeft van een nieuw soort vrijheid, zal deze taak niet makkelijk zijn.

De Franse scenarioschrijver en regisseur José Alcala maakte zijn introductie in de filmwereld in 1998 met zijn korte film Les gagne-petit. Voor Qui m’aime me suive! werkte hij ook mee aan het schrijven van het scenario voor de film.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden