sluit

Ramen Shop

Film
Picl

Deze ontroerende culinaire reis volgt de jonge Masato (Takumi Saitoh) in zijn zoektocht naar zijn verleden. Ramen Shop is de nieuwste dramafilm van bekroond regisseur Eric Khoo en vanaf donderdag 27 juni te zien.

Voor Masato is eten zijn lust en zijn leven. De jonge ramenchef maakt de heerlijkste gerechten in het restaurant van zijn vader. Zodra hij thuis komt knutselt hij uren aan de recepten die hem doen denken aan zijn overleden moeder. Zijn moeder stierf toen Masato tien jaar oud was, maar liet hem een dagboek na met haar levensverhalen en vele recepten. Na het overlijden van zijn vader reist hij met het dagboek op zak naar Singapore om de rest van zijn familie te vinden. Hier vindt hij zijn oom en grootmoeder en ontdekt hij het tragische verleden van zijn moeder. Masato is gebrand om de familierelatie te herstellen en besluit een bijzonder ramengerecht te maken dat hun verschillen moet overtreffen.

Ramen Shop is de nieuwe, hartverwarmende culinaire film van bekroond regisseur Eric Khoo. De film toont een ontdekkingstocht vol familietradities en overheerlijke recepten. De verbindende kracht van goed eten wordt op een authentieke manier getoond. Ramen Shop is voor Khoo ook niet zijn eerste culinaire speelfilm; in 1995 begon hij zijn regiecarrière met Mee Pok Man, over de eigenaar van een restaurant met noedels. Ook in zijn laatste werk, Wanton Mee (2016), speelt voedsel een centrale rol in het leven van de hoofdpersoon. Ramen Shop beleefde haar wereldpremière in 2018, op het Filmfestival van Berlijn.

  • Melancholiek verhaal met veel gevoel voor nuance
    NRC
  • Fraai melodrama
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden