sluit

Retour en Bourgogne

Film

Al van jongs af aan wilde Jean een wereldreis maken. Hij kan dan ook niet anders dan die droom waarmaken zodra hij oud genoeg is.

Maar als hij hoort dat zijn vader op sterven ligt, keert Jean tien jaar later terug naar zijn door wijnvelden omgeven geboorteplaats: Bourgogne. Hier wordt hij op liefdevolle wijze herenigd met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie. Samen met hen stort Jean zich in de wereld van wijnproductie en probeert hij hun familiebedrijf gaande te houden. Als hun vader overlijdt, worden de drie gedwongen om na te denken over de toekomst. Willen ze blijven werken voor het familiebedrijf? Willen ze überhaupt in Bourgogne blijven?

Retour en Bourgogne werd geschreven en geregisseerd door de Franse filmmaker Cédric Klapisch. Hij laat met zijn film zien dat de ambachtelijke wijnbouw een ware kunst is – een kunst die door Jean, Jérémie en Juliette begrepen wordt. Eerder maakte Klapisch veel andere, prijswinnende films. Zo won zijn film Le péril jeune (1994) de publieksprijs op het Paris Film Festival, en viel Chacun cherche son chat (1996) in de prijzen op het Berlin International Film Festival. De hoofdrol van Jean in Retour en Bourgogne wordt vertolkt door de Franse acteur Pio Marmaï (Le Premier Jour du Reste de ta Vie).

 

  • Charmant drama over twee broers en een zus die met vallen en opstaan het wijnbedrijf van hun vader overnemen.
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?