sluit

Riceboy Sleeps

Film

De ontroerende dramafilm Riceboy Sleeps vertelt het verhaal over een Zuid-Koreaanse vrouw die met haar puberzoon een nieuw leven in Canada probeert op te bouwen en dagelijks geconfronteerd wordt met culturele verschillen.

Alleenstaande moeder So-Young brengt haar zoon Dong-Hyun groot in de buitenwijken van Canada. Hoewel ze voortdurend wordt geconfronteerd met culturele uitdagingen, is ze ervan overtuigd dat het leven hier meer te bieden heeft dan in Zuid-Korea. Maar Dong-Hyun wordt steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst en in het bijzonder naar zijn overleden vader. Als ze door onverwachts nieuws terugkeren naar Zuid-Korea, komen ze eindelijk weer in aanraking met hun roots en is het tijd om trauma’s uit het verleden onder ogen te komen.

Warme, tedere en empathische film over de angsten en dromen van emigranten, waarbij de Canadees-Koreaanse regisseur ook putte uit zijn eigen ervaringen.

  • Stijlvol en indrukwekkend
    NRC
  • Regisseur Shim weet te ontroeren met de kwetsbare dynamiek tussen moeder en zoon. Weergaloos gespeeld door Choi Seung Yoon.
    De Volkskrant
  • Een bescheiden, maar prachtig ontroerende film
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?