sluit

Ride Your Wave

Film

Ride Your Wave is een hyper-romantische en mystieke Japanse animatiefilm over een jonge studente die verliefd wordt op een brandweerman en over hun leven na de ontmoeting.

Minato is een jonge brandweerman, die altijd het goede wil doen. Maar ondertussen droomt hij over Hinako, het lange meisje met kastanjebruin haar, dat elke dag zo moeiteloos over de golven surft. Zo vrij als Hinako zich voelt op zee, zo onhandig voelt ze zich op het land. Een aanbiddelijke meet-cute brengt ze samen en een zomer vol liefde aan het strand volgt. Het is hun eerste verliefdheid die alles in zich heeft om voor altijd te zijn. Tot plots alle kleur uit de wereld trekt en Hinako zich open moet stellen voor de andere wonderen die het universum voor haar in petto heeft.

Yuasa Masaaki is een van de meest inventieve en opwindendste anime regisseurs van dit moment. Met zijn zeer herkenbare stijl, zijn humor en zijn energieke, quirky personages, wordt hij in een adem genoemd met anime grootheden als Miyazaki (oprichter Studio Ghibli) en Shinkai (Your Name). In deze film werkt Yuasa samen met Reiko Yoshida (A Silent Voice). Haar inzicht in het emotionele leven van jongvolwassenen gepaard met zijn dromerige lichtheid maakt het tot een film die gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert.

  • Liefdevolle momenten waar de romantiek vanaf druipt
    VPRO Cinema
  • Magisch-realistische anime weet te ontroeren
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?