sluit

Rita & Krokodil

Film
Junior

Rita is vier jaar oud, vastberaden en gewend haar zin te krijgen. Daarnaast heeft ze een hele hongerige vriend: Krokodil.

Hij woont in Rita’s badkuip en samen beleven ze doldwaze avonturen. Ze gaan naar de bergen, naar de jungle of ze gaan vissen. Waarschijnlijk bestaat Krokodil alleen in haar fantasie, maar dit is Rita’s wereld. En in de wereld van Rita en Krokodil is alles mogelijk.

Het Deense Rita & Krokodil bestaat uit 8 schattige geanimeerde afleveringen. Rita & Krokodil werd gemaakt door Siri Melchior (Fløjteløs). Hij werd in 2002 genomineerd voor een BAFTA award voor The Dog Who was a Cat Inside.

  • De tekeningen zijn eenvoudig maar charmant, de verhaaltjes zitten vol leuke grapjes en de karakterisering van Rita en de altijd hongerige krokodil is tekenend. Moraal: via vriendschap leer je over jezelf en anderen.
    NRC
  • Vrolijke verhaaltjes van Rita & Krokodil goed afgestemd op belevingswereld van kleintjes
    De Volkskrant
  • Met Rita & Krokodil heeft Siri Melchior een ode aan de verbeeldingskracht van kinderen gemaakt. Eenvoudig maar doeltreffend getekend, lieflijk en charmant, maar ook kleurrijk, grappig en muzikaal. Ideaal om met de allerkleinsten te gaan bekijken in de kerstvakantie.
    Cinemagazine

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden