sluit

Rocketman

Film

Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over het leven van de Britse muzieklegende Elton John, gespeeld door Taron Egerton. Dexter Flechter toont met zijn nieuwste film hoe een dorpsjongen uitgroeide tot een van de grootste muzikanten van onze tijd. Rocketman is vanaf donderdag 30 mei te zien.

In de musical-fantasy Rocketman vertolkt Taron Egerton een jonge Elton John in het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière. Reginald Dwight is een doorsnee tiener die opgroeit in een dorpje in Engeland. Zijn jeugd is niet altijd even makkelijk en hij vindt zijn toevlucht in muziek. Hij speelt al sinds zijn vierde piano, is getalenteerd zanger, en schrijft graag zijn eigen liedjes. Met optredens in cafés in de buurt timmert hij langzaam aan de weg als muzikant, maar zijn droom om een wereldster te worden lijkt nog ver buiten bereik. Hij besluit het roer om te gooien; hij verandert zijn naam naar ‘Elton John’ en met gekke outfits en zijn enorme brillencollectie creëert hij zijn ‘glamrock’-imago. Elton verandert op het podium in een extravagante, spectaculaire muzikant, en groeit uit tot één van de meest iconische personen uit de popcultuur. Ondanks zijn succes en faam worstelt hij ook met depressies, druggebruik en het aanvaarden van zijn seksuele geaardheid.

Acteur en regisseur Dexter Flechter zet met Rocketman het verhaal van Elton John op een surrealistische, maar waarheidsgetrouwe manier neer. Fletcher acteert al sinds zijn tiende en regisseerde naast Rocketman drie andere films. Ook werkte hij mee aan het afronden van Bohemian Rhapsody (2018), de wereldwijde succesfilm over Queen, na het vertrek van regisseur Brian Singer. Voor Rocketman is Fletcher zo dicht mogelijk bij het ware verhaal van Elton John gebleven. Zowel de schrijnende dieptepunten als geweldige succesmomenten worden van dichtbij getoond. Sir Elton John heeft bewezen een van de succesvolste muzikanten van deze tijd te zijn. Met singles als Your Song (1969), Rocket man (1972) en Sorry Seems to be the Hardest Word (1976) scoorde hij hit na hit. Elton won in totaal zes Grammy’s, een Academy Award, een Golden Globe voor zijn muzikale talent en hij werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. In 1997 sloeg Koningin Elizabeth hem tot ridder voor zijn liefdadigheidswerk, sindsdien mag hij zich ‘Sir Elton John’ noemen.

GIN-(EL)TONIC
Op vertoon van je filmkaartje voor Rocketman kun je in ons café een heerlijke gin-(el)tonic bestellen voor maar € 5,00!

 • Beter dan Bohemian Rhapsody
  VPRO Cinema
 • Een heerlijk rockportret van de overtreffende trap
  de Volkskrant
 • Probeert opzichtig tranen los te maken
  NRC
 • Boordevol oogverblindende, visuele en emotionele elementen
  Empire Magazine

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden