sluit

Rodin

Film

Parijs, 1880. De Franse beeldhouwer Auguste Rodin werkt aan de Poorten van de Hel, die later wereldberoemd zouden worden. Rodin is gelukkig met Rose, maar dit verandert wanneer hij de jonge Camille Claudel leert kennen.

Nooit eerder heeft hij zo’n gedreven leerling gehad, en het duurt niet lang voordat de twee geliefden worden. Claudel neemt de rol van assistente en muze op zich. Rodins relatie met Claudel werkt enerzijds heel inspirerend, maar de relatie heeft niet alleen maar positieve effecten op het werk van de kunstenaar. Immers, een liefdesrelatie hebben is één ding, maar efficiënt samen werken is heel wat anders.

Rodin werd geregisseerd door de Franse filmmaker Jacques Doillon (Raja, Ponette, Le Jeune Werther). De film gaat over de wereldberoemde beeldhouwer Auguste Rodin. Door middel van een prachtig drama wordt er verteld over zijn weg naar succes en over de relatie met zijn leerling en maîtresse Camille Claudel. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat Rodin overleed, wat voor Doillon de aanleiding was voor het maken van zijn film. Tegenwoordig kennen we Auguste Rodin als de grondlegger van de moderne beeldhouwkunst, en als één van de grootste kunstenaars van zijn eeuw. Tijdens zijn leven heeft hij echter hard moeten vechten voor het krijgen van erkenning. Rodin is geselecteerd voor de Officiële competitie van het Festival de Cannes.

 

 

  • De twijfel en bezetenheid van Rodin spatten van het doek
    Algemeen Dagblad
  • Terughoudende, observerende biopic over de grote Franse beeldhouwer en zijn gecompliceerde liefdesleven
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden