sluit

Rojo

Film

De absurdistische thriller Rojo (Benjamín Naishtat) visualiseert de nationale onverschilligheid die de Argentijnen in 1976 vier achtereenvolgende militaire staatsgrepen opleverde. Vanaf donderdag 12 september te zien.

Argentinië, jaren ’70. Het rustige leven van de Argentijnse advocaat Claudio wordt verstoord als een onbekende man hem in een restaurant lastigvalt. De andere gasten schieten gauw te hulp en verbannen de agressieve vreemdeling. Maar wanneer Claudio en zijn vrouw vertrekken worden ze alsnog tegengehouden door de man, die uit is op wraak. Dan neemt Claudio een beslissing die niet terug te draaien valt en een leven vol leugens en geheimen tot gevolg heeft. Deze absurdistische thriller visualiseert de nationale onverschilligheid die de Argentijnen in 1976 vier achtereenvolgende militaire staatsgrepen opleverde.

Regisseur Benjamín Naishtat duikt in deze absurdistische film in de zwarte pagina van het Argentijnse verleden. Rojo is zijn derde speelfilm in vier jaar tijd. In 2014 verscheen zijn eerste speelfilm (Historia del miedo). Voor zijn tweede film, El Movimiento, mocht hij op het Mar del Plata Film Festival de prijs voor Beste Argentijnse Film in ontvangst nemen. Rojo werd in 2019 op het IFFR genomineerd voor Beste Film.

 • Een slimme mix van politieke thriller en gestileerde, gitzwarte film noir, die diep onder je huid kruipt
  NRC
 • Verontrustende parabel over onrechtvaardigheid
  The Guardian
 • De prachtige visuele stijl van de film wordt gecomplementeerd met een even briljante soundtrack van Vincent van Warmerdam
  indebioscoop.com
 • Regisseur Naishtat voert op briljante wijze de druk op hoofdpersoon Claudio op.
  de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden