sluit

Cinekid – Kijkje achter de schermen

Film
Cinekid

De herfstvakantie vier je met Cinekid! Cinekid is kijken, filmen, gamen, spelen, ervaren en beleven. Bekijk de mooiste films en kom spelen in een gigantische multimediaspeeltuin. De films die je hier ziet zijn heel speciaal; de meeste zijn namelijk alleen tijdens Cinekid te zien. Voor of na de film kun je op expeditie; een ontdekkingstocht in de wereld van film en media.

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN
Heb jij altijd al willen weten hoe een bioscoop eigenlijk werkt? Hoe start je de film, zorg je dat het geluid het doet en dat de zaal donker genoeg is om de film te kunnen zien? Tijdens deze korte rondleiding door LUX neem je een kijkje achter de schermen! Help mee in de filmcabine en ontdek hoe een bioscoop (vroeger en nu) in elkaar zit. We laten je alle plaatsen zien waar je als bezoeker normaal gesproken niet komt. Zo nemen we bijvoorbeeld een kijkje bij alle filmposters, gaan we naar de plek waar de films worden afgespeeld en kijken we achter de schermen van de theaterzaal, bijvoorbeeld in de kleedkamers! 

CINEKID
Cinekid strijkt neer van maandag 14 t/m vrijdag 18 oktober. Er draaien er tien verschillende kinderfilms. Daarnaast kunnen kinderen op expeditie door LUX; met een stempelkaart struinen ze de verschillende activiteiten af. Zoals een knutselhoek, game-room, VR-installatie, of spelen voor een green screen. Ook zijn er een aantal bijzondere programma’s, zoals twee opblijfavonden of een animatieworkshop. Kijk hier voor meer informatie over de Expeditie. En bekijk hier het hele Cinekid programma. Kijk hier voor meer informatie over kaartverkoop en prijzen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden