sluit

Sauvage

Film
Picl
Specials

De 22-jarige Leo staat in de buurt van Straatsburg langs een bosweg om zichzelf aan te bieden. Hij zit al geruime tijd in de prostitutie en weet dat de klanten kunnen variëren van aardig tot bizar en gevaarlijk.

Hij trekt vaak op met zijn collega Ahd, die in een kraakpand woont waar Leo soms ook slaapt. Leo is verliefd op hem, maar deze moet niets van Leo hebben. Ahd wil zo snel mogelijk weg uit dit wereldje en hoopt dat een oudere, rijke klant zich blijvend over hem wil ontfermen. Leo heeft zulke dromen niet want alleen in zijn contact met collega’s denkt hij een beetje liefde en tederheid te kunnen vinden. Dan op een avond treft Leo de Canadese zakenman Claude die gek op hem raakt. Er ontstaat een relatie en Claude wil zich liefdevol bekommeren om hem, maar is Leo in staat om zich te binden en zijn milieu vaarwel te zeggen?

ROZE FILMS
Deze film is onderdeel van de reeks Roze Films. Met Roze Films schijnt LUX licht op mooie, ontroerende of gedurfde romantische drama’s waarin een andere vertelling centraal staat dan de ‘man-wordt-verliefd-op-vrouw-en-ze-leefden-nog lang-en-gelukkig’–variant. Dat kan in allerlei vormen. Verruim je blik met een nieuw perspectief op de liefde.

 • Debuterend regisseur Vidal-Naquet registreert zonder te oordelen of romantiseren
  VPRO Cinema
 • Formidabele hoofdrolspeler
  Trouw
 • Maritaud speelt de sterren van de hemel
  Filmvandaag
 • Je kunt de scènes bijna ruiken. Dat is kunde én talent
  Filmtotaal
 • Krachtig en vooral origineel debuut – zo hard en zo romantisch tegelijk
  de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden