sluit

Roze Woensdag Special: Cabaret

Film
Vierdaagsefeesten

Op Roze Woensdag vieren we de diversiteit van al die verschillende mensen – dik, dun, man, vrouw, homo, hetero, jong, oud en alles daartussenin. Dit programma is erop gericht ook ouderen zich welkom te laten voelen op de Vierdaagsefeesten.

Cabaret brengt het Berlijn van 1931 tot leven. De jonge, Amerikaanse en openlijk promiscue Sally Bowles treedt op in de Kit Kat Klub. Daar klinkt de roep om decadent plezier, terwijl op straat de nazi-partij begint uit de groeien tot een meedogenloze politieke macht. In deze onstuimige wereld arriveert de Britse taalleraar Brian Roberts en hij valt voor Sally’s charme. Al snel merken ze dat ze verwikkeld zijn in de onrust en decadentie van de tijd.

Cabaret is een echte klassieker; een Amerikaanse muzikale romantische dramafilm uit 1972. De film was een groot succes in de bioscopen en werd genomineerd voor tien Oscars en won er acht, waaronder die voor beste regie, beste muziek, beste camerawerk, beste montage, beste hoofdrol (Liza Minnelli) en beste bijrol (Joel Grey). Daarnaast kreeg Cabaret ruim twintig andere prijzen toegekend, waaronder zeven BAFTA Awards en drie Golden Globes.

Inleiding

De film wordt ingeleid door Clem Bongers, Mister Senior Pride 2019.

Gratis tickets

Voor deze vertoning geldt gratis toegang voor iedereen, maar je moet wel je (gratis) ticket reserveren. Klik hiervoor op de knop ’20:00′ rechts boven in dit scherm. Dit programma wordt aangeboden door Stichting Roze Woensdag en LUX en is mede mogelijk gemaakt door de Vierdaagsefeesten en Sterker Sociaal werk.

Let op! Dit programma is gratis te bezoeken, maar je moet wel een kaartje reserveren.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?