sluit

Ruben Brandt, Collector

Film
Blikverruimers
Picl

Ruben Brandt, Collector is de unieke art animatiefilm van visueel kunstenaar Milorad Krstic. Deze kunstzinnige mysterie thriller is vanaf donderdag 18 juli te zien.

Dr. Ruben Brandt is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Zelf wordt hij al jaren geteisterd door nachtmerries en hallucinaties waarin de afgebeelde personages uit beroemde schilderijen hem achtervolgen en aanvallen. Een van zijn nieuwe cliënten, de mysterieuze Mimi, helpt hem zijn angsten onder ogen te komen. Onder het motto “possess your problems to conquer them” stelt ze een rigoureuze therapie voor aan dr. Brandt. Maar hoe ver is hij bereid te gaan?

Gerenommeerd kunstenaar Milorad Krstic werkte ongemerkt aan zijn meesterlijke animatiedebuut. Hij combineert de esthetiek van zijn kunst met de meeslependheid van een goede mysterie thriller. Door het verbinden van schilderijen van onder andere Warhol, Picasso en Hopper met grepen uit de moderne filmwereld creëert hij een bijzonder stijlvol meesterwerk. Voeg daar een combinatie van traditionele filmmuziek en Britse popliedjes aan toe en je hebt een artistieke succesfilm voor jong en oud.

  • Surrealistische speurtocht door mysterieuze wereld
    VPRO Cinema
  • Een fraai geanimeerde, wervelende debuutfilm
    NRC
  • Eén van de betere animatiefilms van de afgelopen jaren
    Indebioscoop

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden