sluit

Sage femme

Film

Claire is de eerlijkheid zelve en leidt een passieloos leven als vroedvrouw. Ze heeft haar hele leven gewijd aan anderen, maar wanneer oude bekende Béatrice weer in haar leven opduikt neemt haar leven een rare wending.

Béatrice is de voormalige maîtresse van Claire’s overleden vader. Ze leeft er, ondanks haar leeftijd, nog lustig op door. Ze rookt, gokt en drinkt whisky. Het contrast tussen haar en Claire kan niet groter zijn: ze is luid, kleurrijk en egocentrisch. Ondanks deze grote verschillen leren ze van elkaar. Béatrice wordt zich bewust van de fouten die ze heeft gemaakt in het verleden en Claire leert om weer te genieten van het leven. Maar Claire vraagt zich ook af waarom Béatrice na decennia lang plotseling weer op de stoep staat.

Dramakomedie Sage femme is geregisseerd door Martin Provost (Violette, Séraphine), die vaker prachtige filmportretten van vrouwen heeft gemaakt. Speciaal voor actrice Catherine Deneuve (Elle s’en va, Belle de jour) heeft hij het personage Béatrice geschreven, een glansrijke rol voor Deneuve. De film ging op het Internationaal filmfestival van Berlijn van 2017 in première.

  • Mooi om te zien.
    Filmvandaag
  • Catherine Frot maakt grote indruk.
    filmtotaal
  • Plezierig.
    de volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden