sluit

Satoshi Kon: The Illusionist – Kaboom Anime

Film
Filmspecials
Language No Problem
LUXdocs

Met de documentaire Satoshi Kon: The Illusionist laat regisseur en Japanse filmspecialist Pascal-Alex Vincent je een kijkje nemen in het leven en het prachtige werk van de overleden regisseur.

In zijn vier veelgeprezen films verkende regisseur Satoshi Kon de grens tussen realiteit en verbeelding, dit deed De illusionist van de Japanse animatie altijd met een vleugje romantiek. Met Perfect Blue, Millennium Actress, Tokyo Godfathers en Paprika heeft Satoshi Kon veel hedendaagse filmmakers geïnspireerd. Zijn invloed is zichtbaar in het werk van onder andere Christopher Nolan (Inception) en Darren Aronofksy (Requiem for a dream).

Kaboom Anime bij LUX.

Voorafgaand aan de film is er een inleiding door Kaboom Anime curator Tess Wiskerke. Na afloop wordt er op vrijdag 23 december om 21:00 de Satoshi Kon kerstfilm Tokyo Godfathers vertoond.

Voor dit programma werken we samen met Kaboom Animation Festival: het internationale animatiefestival van Nederland dat van 24 maart t/m 2 april 2023 plaatsvindt in Utrecht, Amsterdam en online.

Let op! Deze film is Engels ondertiteld.

Speciale actie in Café LUX

Bij alles op de kaart wat Japans is, krijg je 15% korting op vertoon van je filmkaartje! Namelijk:

  • Asahi super Dry (Pils)
  • Shiitake BangBang (salade)
  • Tori Katsu
  • Hai Gyoza
  • Sticky Porkbelly
  • Tataki Beef

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?