sluit

Scandalous

Film
LUXdocs

De documentaire Scandalous vertelt over het beruchte tabloid The National Enquirer; een krant met entertainment roddels en nieuws over beroemdheden die in Amerikaanse supermarkten werd verkocht voor meer dan 60 jaar.

Scandalous: The Untold Story Of The National Enquirer luidt de volledige titel. Deze Amerikaanse documentaire onderzoekt de geboorte van het beruchte blad The National Enquirer en diens spoor van ‘celebrity gossip’, corruptie en politieke geheimen. Er werden verhalen over mensen als Donald Trump, O.J. Simpson, Arnold Schwarzenegger en andere spraakmakende Amerikaanse personen blootgelegd. Er werden grote bedragen toegekend voor tips, iets wat sterk werd afgekeurd door de mainstream pers. De aangrijpende film verweeft commentaar van voormalige medewerkers van het blad met de stemmen van journalisten. Alle hoogte- en dieptepunten van de krant komen aan bod in dit blootleggende werk van filmregisseur Mark Landsman, waarin hij het roddelblad ontwerpt aan dezelfde behandeling als waarmee zij al die tijd hun verhalen tot stand hebben gebracht.

Een keiharde – en soms moeilijk te verteren – documentaire van Amerikaans regisseur Mark Landsman. Eerder regisseerde hij Thunder Soul (2010), een verslag van het reünieconcert van de legendarische ‘all black’ Kashmere Stage Band, die onder leiding van Conrad O. Johnson in de jaren zeventig Amerika veroverde.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden