sluit

Shaun het schaap: Het ruimteschaap

Film
Junior

Shaun het schaap is terug met een nieuw avontuur, waarin hij de buitenaardse Lu-La helpt de weg terug naar huis te vinden en te ontsnappen aan een kwaadaardige organisatie die haar gevangen wil nemen. Te zien vanaf donderdag 9 oktober.

In de nieuwe editie van Shaun het Schaap krijgen de bewoners van de boerderij een bijzondere gast, die niet helemaal van deze wereld is… Maak kennis met de buitenaardse Lu-La. Ze is een kleine dondersteen, erg nieuwsgierig, en heeft ongelooflijke buitenaardse krachten. Maar Lu-La is verdwaald. Wanneer ze neerstort bij de Mossy Bottoms boerderij, besluit Shaun het Schaap om Lu-La te helpen en haar naar huis te begeleiden. Alsof dat nog niet lastig genoeg is zit er ook nog een duistere organisatie achter haar aan. Samen gaan Lu-La en Shaun op een intergalactische missie om Lu-la weer thuis te krijgen voor de organisatie haar gevangen kan nemen. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt… Om Lu-La te helpen moet het eerste schaap over de dam en het tweede de ruimte in.

De film bouwt voort op de Britse Shaun het Schaap stop-motionkinderserie. Nick Park, de bedenker en maker van deze serie, is vooral bekend door zijn met Oscar bekroonde Wallace & Gromit (1995), waarin Shaun ook voor het eerst verschijnt. De serie was in 2007 voor het eerst in Nederland op televisie te zien, waarna in 2015 de eerste film van Shaun het Schaap volgde. Flitsende animatiefilms worden tegenwoordig allemaal met computers gemaakt, maar de animatiestudio van Shaun het Schaap (studio Aardman) werkt nog altijd op de ouderwetse manier, met geboetseerde kleipoppetjes. De techniek bezorgt Shaun het Schaap de karakteristieke stijl die bij velen zo geliefd is.

  • Leuk voor kinderen en volwassenen.
    De Volkskrant
  • Door de gortdroge Britse humor wordt het nergens zoetsappig.
    NRC
  • Visuele grappen waarbij veel te grinniken valt.
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden