sluit

Shirley

Film

Shirley is een psychologisch drama met Elizabeth Moss (The Handmaid’s Tale) die de bekende horrorauteur Shirley Jackson speelt. Prachtig gezet in het sfeervolle jaren veertig in Vermont.

Fred en Rose besluiten naar een dorp in Vermont te verhuizen om daar een baan voor Fred te vinden. Het jonge stel mag intrekken bij professor Stanley Hyman, op voorwaarde dat Rose het huishouden verzorgt en op zijn vrouw past; horrorauteur Shirley Jackson (schrijfster van The Haunting of Hill House). In eerste instantie weet Rose niet wat ze aan moet met het huishouden van het excentrieke stel, maar uiteindelijk ontstaat er een diepe band tussen Rose en Shirley. Door deze band wordt de relatie tussen Rose en Fred echter sterk op de proef gesteld.

Met de rol van Shirley Jackson vertolkt Elizabeth Moss op een prachtige manier een verontrustend personage. Shirley ging in première op het Sundance filmfestival en won daar de Dramatic Special Jury Award for Auteur Filmmaking.

  • Thrillerauteur raakt in haar eigen thriller verstrikt
    Trouw
  • Regisseur Josephine Decker dompelt Shirley onder in de psychologische beklemming die Jacksons eigen verhalen zo kenmerkt
    de Volkskrant
  • Een immense prestatie van van actrice Elisabeth Moss als Shirley
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?