sluit

Sibyl

Film

Psychotherapeut Sibyl (Virginie Efira) neemt het besluit om een groot deel van haar patiënten af te zeggen om weer te gaan schrijven. Haar plannen worden echter gedwarsboomd door Margot, een jonge gepassioneerde actrice die flink in de problemen zit.

Sibyl is in haar professionele leven een succesvolle psychotherapeut met een flink raster cliënten. Wat zij niet weten is dat ze een vertroebeld verleden met zich meesleept. Ze besluit haar praktijk te sluiten om eindelijk een roman te schrijven. Voordat ze de kans heeft om te gaan, komt ze in aanraking met opkomend actrice Margot (Adèle Exarchopoulos). Sibyl raakt door haar gefascineerd en besluit haar te helpen. Margot werkt aan een nieuwe film, maar ze heeft een affaire met haar tegenspeler Igor (Gaspard Ulliel) van wie ze zwanger is. Igor zelf is getrouwd met de regisseuse van de film. Margot, afhankelijk van Sibyl’s sessies vraagt haar om tijdens de filmopnames naar Stromboli te komen. De grenzen tussen client en therapeut vervagen en Sibyl verliest langzaam grip op de realiteit.

Regisseur Justine Triet werkte eerder al samen met Virginie Efira tijdens haar film Victoria (2016). Voor haar nieuwste film Sibyl raakt ze onderwerpen als manipulatie, professionaliteit en de grens tussen realiteit en fictie aan. Door de parallellen tussen de drie vrouwen te belichten wordt duidelijk dat ze in essentie niet veel van elkaar verschillen.

  • Vrouwen als vulkanen
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?