sluit

Silence

Film

De zeventiende eeuw. Twee jonge Portugese priesters reizen naar het mysterieuze en exotische Japan om daar op zoek te gaan naar hun vermiste mentor.

In Japan is het katholicisme en alle andere buitenlandse contacten verboden. Ze zijn getuige van de vervolging van Japanse christenen om Japan te zuiveren van elke westerse invloed. Samen beleven ze een aangrijpende, zenuwslopende en spirituele reis die een ware beproeving blijkt voor hun uithoudingsvermogen én overtuigingen. Uiteindelijk gaat een van de priesters zich afvragen waarom God zwijgt terwijl de gelovigen lijden.

Martin Scorsese (the wolf of wall street) wilde Silence, het bekroonde boek van Shusaku Endo uit 1966, al heel lang verfilmen. De film onderzoekt het spirituele en religieuze vraagstuk van Gods zwijgen tegenover het menselijk leed. Silence is een schitterend drama, met in de hoofdrollen de twee jonge, toonaangevende acteurs Andrew Garfield (The Social Network) en Adam Driver (While We’re Young) en de routinier Liam Neeson (Schindler’s List, A Monster Calls).

Silence kreeg een Oscarnominatie voor Best Achievement in Cinematography.

Op vertoon van een geldige bibliotheekpas krijg je €2,50 korting op je kaartje

  • Dankzij het script dat de essentie van de roman knap trouw blijft en de - terecht voor een Oscar genomineerde - sfeervolle cinematografie, is Silence een confronterende kijkervaring geworden.
    Filmtotaal
  • Silence is een lange, heerlijk trage film met flitsend camerawerk.
    Het Parool
  • Scorsese vindt een indringende vertelvorm voor het precieze moment waarop een religieuze ziel wordt gebroken.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden