sluit

Sing (2D/NL)

Film
Junior

Buster Moon is een zingende koala die de trotse eigenaar is van een ooit enorm succesvol theater. Nu is het theater oud en vervallen.

Buster is een eeuwige, beetje schurkachtige optimist die er alles aan doet om zijn theater te redden. Als laatste kans om zijn levenswerk nieuw leven in te blazen organiseert hij een talentenjacht. De vijf finalisten had je nooit verwacht. Een muis die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes; een jonge gangster-gorilla die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock stekelvarken die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje. Allemaal hebben ze talent en willen ze winnen om hun leven te veranderen.

Sing is geregisseerd door Garth Jennings (Son of Rambow) en geproduceerd door de makers van Despicable Me. De film is er een vol met muziek, waarvoor Jennings gebruik maakte van meer dan 65 verschillende liedjes van bekende artiesten. De personages in de film zijn gebaseerd op de werkelijkheid, waarbij duidelijk wordt dat iedereen anders is. “Het was belangrijk dat iedereen zich kan identificeren met de dieren in de film.” Sing is een film voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bij de Golden Globes kreeg Sing de nominatie voor Best Original Song – Motion Picture en Best Motion Picture – Animated.

  • Sing mist lef en originaliteit, maar maakt dat deels goed met de uitvoering.
    Het Parool
  • Sing is voorspelbaar, niet memorabel, maar wel vrolijk
    De Volkskrant
  • Sing biedt pretentieloos vermaak, met een fijne stemmencast, waaronder Scarlett Johansson als een punky stekelvarken en Reese Witherspoon als swingende mama-big
    NRC Handelsblad

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden