sluit

So Long, My Son

Film
Blikverruimers

In So Long, My Son volgen we twee stellen die een weg proberen te vinden tijdens de Chinese revoluties van 1980. De nieuwste film van Wang Xiaoshuai is vanaf donderdag 1 augustus te zien.

Twee gezinnen groeien vanaf de jaren ’80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk. Te midden van een land in ontwikkeling blijken families, vriendschappen, liefde en het lot ook aan veranderingen onderhevig te zijn. Hoewel de beide gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven. Soms kan het echter een leven lang duren voordat men klaar is om vaarwel te zeggen.

Wang Xiaoshuai is een van de meest gerespecteerde Chinese regisseurs. Sinds zijn eerste film in 1993 heeft hij maar liefst 17 titels en 25 awards achter zijn naam mogen zetten. Een van zijn bekendste werken, Chuang Ru Zhe (Red Amnesia) werd beloond met maar liefst 11 awards, waaronder de award voor Best Film tijdens de Chinese Film Media Awards. Voor zijn nieuwste werk koos Xiaoshuai voor een niet-chronologisch verhaal over familie, vriendschap en vervreemding.

 • Episch drama dat China vangt en verbeeldt als een kroniek van verstrijkende tijd
  Indebioscoop
 • Grandioos en aangrijpend
  NRC
 • Ontroerende, overtuigende rollen van Wang Jingchun en Yong Mei
  de Volkskrant
 • Wang neemt de tijd om je volle aandacht op te eisen en laat die niet meer los tot hij alles verteld heeft wat hij wilde vertellen
  Filmtotaal.nl
 • Dankzij het mooie, subtiele spel van Yong Mei en Wang Jingchun, voel je de geweldige impact van de politiek op het persoonlijke leven
  Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden