sluit

Somebody Up There Likes Me

Film

Rolling Stones gitarist Ronnie Wood, inmiddels de zeventig ruim gepasseerd, toont zich nog steeds op de top van zijn kunnen. Somebody Up There Likes Me is een documentaire door Mike Figgis, hij toont een intiem portret van de legendarische muzikant.

De film omspant een periode van 50 jaar. Vanaf Ronnie Wood’s jeugd in Noord Londen waarin zijn oudere broers van grote invloed waren op zijn muzikale ontwikkeling tot aan de artiest die hij nu is. Tijdens zijn lange carrière ontmoette hij vele muzikale grootheden zoals The Birds, Jeff Beck, The New Barbarians, Rod Stewart, The Faces en, natuurlijk, The Rolling Stones. Vergezeld door vrienden als Damian Hirst, Mick Jagger, Keith Richards, Imelda May en Rod Stewart gidst Ronnie de kijker schilderend en musicerend door zijn leven. Figgis begeleid ons door het veelzijdige leven van Wood op een lukrake manier. Wood’s operatie aan longkanker in 2017 was inspiratie voor de filmtitel.

Regisseur Mike Figgis (Leaving Las Vegas) heeft van Somebody Up There Likes Me een conventionele ‘rock-doc’ gemaakt, met een subtiele hint naar zijn manier van formeel experimentalisme. Er wordt gewisseld tussen beelden van hedendaagse performances en beelden uit zijn jaren als lid van The Rolling Stones.

BONUSMATERIAAL
Exclusief voor de bioscooprelease is 10 minuten bonusmateriaal toegevoegd, waarin Ronnie Wood regisseur Mike Figgis rondleidt in zijn atelier aan huis. Aan de hand van zijn schilderijen en schetsen vertelt hij over zijn manier van werken en zijn inspiratiebronnen. En toont hij de unieke, kleurrijke setlists die hij maakt voor ieder optreden van de Rolling Stones.

MUZIEKFILMS
Geniet deze zomer in onze filmzalen van diverse muziekfilms: van bijzondere concertregistraties tot spraakmakende muziekdocumentaires.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?