sluit

Song to Song

Film

Faye is jong, onzeker en worstelt met haar carrière als muziekschrijfster. Maar als ze een verhouding begint met de invloedrijke muziekproducent Cook verandert haar wereld.

Ze hoopt dat de op lust gebaseerde relatie haar carrière ten goede zal komen. Maar als ze een muzikant genaamd BV ontmoet, ontdekt ze pas echt wat liefde kan zijn. Maar Faye is nog steeds verstrengeld in haar relatie met Cook en kan hem niet loslaten. Cook verleidt op zijn beurt weer serveerster Rhonda. Zij raakt gefascineerd van zijn rijke en royale levensstijl, maar begint destructief te worden als ze inziet hoe losgeslagen hun leven begint te worden. De vier potentiële geliefden draaien om elkaar heen. Worden ze wat ze hopen te worden?

Regisseur Terrence Malick is een van de meest geprezen regisseurs van het moment. Hij heeft 3 Oscar nominaties op zijn naam staan: twee voor Best Director (The Tree of Life, The Thin Red Line) en een voor Best Adapted Screenplay (The Thin Red Line). In zijn nieuwste, dromerige film Song to Song neemt hij ons mee in een rock ’n roll wereld van verleiding en verraad met de muziekscene van Austin, Texas als achtergrond. Malick heeft een unieke manier van regisseren: tijdens het schieten van de film was er geen script aanwezig. De hoofdrollen worden gespeeld door Rooney Mara (Carol), Michael Fassbender (12 Years a Slave), Ryan Gosling (La La Land), Nathalie Portman (Jackie) en Cate Blanchett (Blue Jasmine), ieder in het verleden genomineerd voor meerdere Oscars. Uiteenlopende muzikanten als Patti Smith, Lykke Li en Iggy Pop dienen als soundtrack maar maken ook een cameo in de film. De oorspronkelijke versie van Song to Song was 8 uur lang, maar is uiteindelijk verkort tot 2 uur. Dit heeft als resultaat dat acteurs als Christian Bale en Benicio Del Toro uit de film gehaald zijn.

  • Song to Song is een schitterend gefotografeerde ménage à trois
    Het Parool
  • Terrence Malick, de grootmeester van de existentialistische verstilling
    Cinemagazine
  • Song to Song is Malick’s beste film sinds The Three of Life uit 2011
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden