sluit

Souvenir

Film

Liliane is een onopvallende arbeidster. Ze legt laurierblaadjes op de paté in een vleeswarenfabriek. Liliane’s leven was niet altijd zo gewoon – ooit was ze een superster.

Lang geleden schitterde ze onder de naam Laura in de hitlijsten met het nummer ‘Souvenir’. Liliane deed zelfs mee aan het Eurovisie Songfestival en werd daar tweede. Nu, dertig jaar later, is er nog maar weinig over van de ster in Liliane. Ze woont in een kleurloos appartement en doet haar best om uit de schijnwerpers te blijven. Ze wil niet meer herinnerd worden aan haar vroegere zangcarrière. Dit verandert echter wanneer de 22-jarige Jean verschijnt in de fabriek waar Liliane werkt. Hij herkent haar, ze worden verliefd op elkaar en Jean is vastbesloten om Liliane opnieuw te laten schitteren.

Souvenir is geregisseerd door de Belgische filmmaker Bavo Defurne. Hij is vooral bekend van zijn bekroonde korte film Noordzee, Texas (2011). In Defurne’s films stond met name het thema homoseksualiteit centraal, maar met Souvenir slaat hij een nieuwe weg in. De rol van Liliane wordt gespeeld door de voor een Oscar genomineerde actrice Isabelle Huppert (Elle, L’avenir, La Pianiste).

  • Huppert bewijst zich opnieuw als fenomenale actrice.
    Filmkrant
  • Weer een feestje om deze Franse steractrice te zien excelleren.
    De Telegraaf
  • De sprankeling tussen Huppert en Azais biedt het grootste plezier.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden