sluit

The Lord of the Rings: The Return of the King (extended)

Film
Novio Magica

Ben jij een Lord of the Binge? Ter ere van fantasyfestival Novio Magica brengt LUX alle drie de delen van The Lord of the Rings terug op het doek. Het hele Pinksterweekend lang kun je genieten van dit driedelige meesterwerk in het fantasygenre.

The Lord of the Rings is te zien in de ‘extended edition’. In dit laatste deel van de serie barst de strijd om fantasierijk Midden-aarde eindelijk los en begint hobbit Frodo aan de laatste etappe van zijn reis. De hobbits Frodo (Elijah Wood) en Sam (Sean Astin) hebben eindelijk het rijk Mordor bereikt. Samen met het vreemde wezen Gollum (Andy Serkis) trekken ze verder naar Mount Doom om de magische ring van Sauron te vernietigen. Hun oude reisgenootschap doet er ondertussen alles aan om de aandacht van Sauron te verleggen. Aragorn (Viggo Mortensen) verzamelt met zijn vreemde vrienden een groot leger, maar worstelt met zijn lotbestemming als leider.

De Lord of the Rings trilogie is de verfilming van de gelijknamige boekentrilogie van J.R.R. Tolkien. Zowel critici als publiek waren lovend over de films toen deze werden uitgebracht en de films zijn nog altijd populair gebleven. The Return of the King was de grote winnaar op de Oscaruitreiking van 2004, waar de film voor alle 11 nominaties won, waaronder de Oscar voor beste film en beste regisseur.

LORD OF THE BINGE marathon
Op zondag 28 en maandag 29 mei brengen we de fantasievolle filmreeks The Lord of the Rings terug op het grote doek! Verspreid over twee dagen bekijk je de ‘extended editions’ van alle drie de films. Kaarten zijn alleen los (tegen regulier tarief) verkrijgbaar.

Zo 28 mei, 14.00 uur – The Fellowship of the Ring
Ma 29 mei, 10.30 uur – The Two Towers
Ma 29 mei, 16.00 uur – The Return of the King

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?