sluit

The Lord of the Rings: The Two Towers (extended)

Film
Novio Magica

Ben jij een Lord of the Binge? Ter ere van fantasyfestival Novio Magica brengt LUX alle drie de delen van The Lord of the Rings terug op het doek. Het hele Pinksterweekend lang kun je genieten van dit driedelige meesterwerk in het fantasygenre.

The Lord of the Rings is te zien in de ‘extended edition’. In dit tweede deel gaat het avontuur verder waar eerste deel eindigt; bij het opsplitsen van het Reisgenootschap. De hobbit Frodo (Elijah Wood) is samen met het Reisgenootschap onderweg naar Mordor om daar een magische ring te vernietigen. Aan het einde van de vorige film splits de groep op. Nu moet Frodo zonder de raad en advies van tovenaar Gandalf (Ian McKellen) verder. De rest van de groep kiest ondertussen hun eigen weg en manier om tegen Sauron te strijden. Daarnaast moet de groep moet het nu ook opnemen tegen de corrupte tovenaar Saruman (Christopher Lee) in Isengard.

De Lord of the Rings trilogie is de verfilming van de gelijknamige boekentrilogie van J.R.R. Tolkien. Zowel critici als publiek waren lovend over de films toen deze werden uitgebracht en de films zijn nog altijd populair gebleven. Bij de Oscars kreeg The Two Towers de Oscar voor beste geluidsbewerking en beste visuele effecten toegekend.

LORD OF THE BINGE marathon
Op zondag 28 en maandag 29 mei brengen we de fantasievolle filmreeks The Lord of the Rings terug op het grote doek! Verspreid over twee dagen bekijk je de ‘extended editions’ van alle drie de films. Kaarten zijn alleen los (tegen regulier tarief) verkrijgbaar.

Zo 28 mei, 14.00 uur – The Fellowship of the Ring
Ma 29 mei, 10.30 uur – The Two Towers
Ma 29 mei, 16.00 uur – The Return of the King

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?