sluit

Spencer

Film

De film Spencer vertelt het verhaal over het huwelijk van Prinses Diana (gespeeld door Kristen Stewart) en Prins Charles. Het huwelijk is al lang bekoeld, ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd.

Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin.
Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen. De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín. Steven Knight (‘Peaky Blinders’, ‘Hummingbird’ en ‘Locke’) verzorgt het script van dit biografische drama over het koninklijke leven van prinses Diana. Met in de hoofdrollen Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall.
Deze film wordt vertoond met de Ultrakort film Howling.
  • ‘Spencer’ is een portret van een prinses, een vrouw in een repressief systeem, maar evenzeer van een actrice.
    NRC
  • Het droomachtige camerawerk en de barokke muziek van Radiohead-voorman Jonny Greenwood dragen bij aan de sfeer die fraai de balans vindt tussen melancholie en verstikking.
    AD
  • Actrice Kristen Stewart, die van Diana een soort psychologische horrorheldin maakt, dolend door de gangen van dat kasteel, bestudeerde haar tot in de puntjes. Ze heeft Diana's typische dictie, met exact dezelfde vreemd getimede ademhaling tussen de woorden door.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?