sluit

Spookuil

Film
Junior

De familiefilm Spookuil speelt zich af in het prachtige en winterse Estland. Een heerlijk kerstverhaal van Anu Aun, dat vanaf donderdag 5 december bij ons te zien is.

De negenjarige Eia wil niets liever dan samen met haar ouders kerst vieren. Maar haar ouders hebben het te druk: haar vader moet voor zijn werk als architect naar het buitenland en haar moeder moet als ballerina op danstournee. Daarom gaat ze in de wintervakantie naar haar opa, waarvan ze gek genoeg het bestaan helemaal niet wist. Maar gelukkig blijkt hij heel aardig, net als de mensen uit de buurt en maakt Eia er al snel nieuwe vrienden. Dan verschijnt de hebzuchtige bosbeheerder Raivo op het toneel: hij wil het bos kappen… Maar woonde daar niet een heel zeldzame vogel?

Anu Aun heeft verschillende korte films, documentaires en een speelfilm geproduceerd en geregisseerd. Anu’s korte film Shift werd geselecteerd voor meer dan 70 internationale filmfestivals, waaronder Clermont-Ferrand, Tampere, Grimstad, Montreal, Shanghai, Uppsala en Rome en won 17 prijzen van over de hele wereld.

  • Heeft alle ingrediënten voor een fijn kerstverhaal
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden