sluit

Sprakeloos

Film
Picl

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman staat plotseling op zijn kop wanneer zijn moeder Josée onverwachts een beroerte krijgt.

Josée is een flamboyante en levendige vrouw die regelmatig op het toneel staat. Maar dit verandert drastisch als ze na een beroerte plotseling haar spraakvermogen verliest. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat te communiceren met wie haar lief is. Haar zoon Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die hij moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in twijfel te trekken, ook zijn literaire prioriteiten.

Sprakeloos is gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige roman van Tom Lanoye waarin hij openhartig vertelt over de relatie met zijn eigen moeder. Het boek won in 2010 de Gouden Boekenuil van de lezersjury. Hilde van Mieghem (Smoorverliefd) neemt de regie op zich en weet enkele keren stevig naar de keel te grijpen. Actrice Viviane de Muynck (D’Ardennen) zet op indrukwekkende wijze een sympathieke, aftakelende Josée neer.

  • Delicaat acteerwerk van de Muynck.
    NRC Handelsblad
  • De Muynck weet de lelijkheid van haar personage in zowel de arrogantie als de medische gesteldheid te treffen.
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden