sluit

Stamping Ground

Film
Muziekfilms

Stamping Ground is een registratie van het Holland Pop Festival dat, 50 jaar geleden (1970) werd georganiseerd in het Kralingse Bos in Rotterdam. Ter ere van het 50 jarig jubileum wordt de volledig digitaal gerestaureerde ‘directors’ cut in de bioscoop uitgebracht.

Witte blote basten, bruine ribbroeken en kleurrijke tie-dye stoffen kleuren het broeierige Kralingse Bos. Dit ‘Nederlandse antwoord op Woodstock’ was het eerste grote popfestival op het Europese continent en trok tussen de tachtig- en honderdduizend bezoekers. Er kwamen veel grote namen langs, waaronder Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, T Rex en Pink Floyd.  Naast de bands op het podium en de interviews wordt het publiek en de sfeer op het festival goed in beeld gebracht en is het een prachtige schets van drie dagen ongedwongen genieten van liefde, muziek en (soft)drugs.

Dynamisch in beeld gebracht door een veelheid aan camera’s bediend door jonge cameramensen als Theo van de Sande en Jan de Bont. Met beelden die heel dicht op de huid van de artiesten zijn gedraaid onder hectische omstandigheden. Stamping Ground is een film van regisseur George Sluizer en de Duitser Hans Jürgen Pohland.

MUZIEKFILMS
Geniet deze zomer in onze filmzalen van diverse muziekfilms: van bijzondere concertregistraties tot spraakmakende muziekdocumentaires.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?