sluit

Stan & Ollie

Film

Stan & Ollie vertelt het waargebeurde verhaal van Hollywoods bekendste slapstick-duo: Stan Laurel (Steve Coogan) en Oliver Hardy (John C. Reilly).

Hoewel hun hoogtijdagen ver achter zich liggen, plannen Stan en Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. Ondanks de hoge druk en de hectische planning, herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar. Deze hartverwarmende en bitterzoete dramafilm vertelt het verhaal over wat de spectaculaire afscheidstournee van het duo had moeten worden.

De regie van Stan & Ollie was in handen van Jon S. Baird, de Schotse regisseur wiens carrière begon bij de BBC. Baird is met name bekend van Filth, een van de succesvolste Britse films van 2018. Baird wordt regelmatig gevraagd als gastregisseur voor tv-producties, bijvoorbeeld voor Vinyl en I’m Dying Up Here. Het dynamische duo dat de film moet dragen wordt gevormd door Steve Coogan en John C. Reilly. Reilly oogste eind 2018 groot succes met The Sisters Brothers en staat bekend om de grote diversiteit aan genres waarin hij gewerkt heeft. Reilly was te zien in What’s Eating Gilbert Grape, Magnolia, Gangs of New York en als stemacteur te horen in Wreck-It Ralph en is meermaals genomineerd voor Golden Globes, een Tony en zelfs een Oscar. Coogan werd vooral bekend om zijn komische rollen maar is inmiddels al vijftien jaar in grotere filmproducties als Tropic Thunder en The Other Guys te bewonderen.

  • Zorgvuldig gemaakt, vriendelijk portret. Verbluffend hoe goed Steve Coogan en John C. Reilly de twee komieken neerzetten.
    de volkskrant
  • Stan & Ollie vervalt gelukkig niet in Hollywoodse zelfverheerlijking. Voor fans en nieuwelingen valt er veel te genieten.
    NRC
  • Melancholieke biopic moet het vooral hebben van het fraaie acteerwerk; met name de slapstickreconstructies zijn ijzersterk. Inhoudelijk kabbelt de film van begin tot eind onderhoudend maar ook een tikje gezapig voort.
    vpro cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden